Hozzávalók (4 adag)

  • 1 egész csirkemell
  • 25 dkg ananászkonzerv
  • 2dl száraz fehérbor
  • 0,5dl étolaj
  • 1db húsleveskocka
  • 3 evőkanál citromlé
  • 1 kávéskanál cukor
  • szójaszósz
  • liszt
  • bors
  • őrölt gyömbér

 

Elkészítés

  1. A csirkemellet kifilézzük és felcsíkozzuk
  2. Lisztbe forgatjuk a húst, majd hirtelen kisütjük kevés olajon
  3. Egy edénybe tesszük az ananász levét, a citromlét és a húsleveskockát
  4. Hozzáöntjük a szójaszószt és a fehérbort, majd fűszerezzük
  5. Felforraljuk, majd a húsra öntjük és puhára főzzük
  6. Egy másik serpenyőbe beletesszük az ananászdarabokat, majd megszórjuk 1 kávéskanál cukorral és 2 kávéskanál citromlével
  7. Erős tűzön megpirítjuk, ezután a húshoz adjuk és még kb. 5 percig együtt pároljuk
  8. Ha kész párolt rizzsel tálaljuk