Hozzávalók (4 adag)

  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál olaj

 

Elkészítés

  1. A tojásokat felverjük és összekeverjük a szójaszósszal és a cukorral
  2. Egy nagyobb serpenyőt felmelegítünk és olajjal, papír törlőkendővel kikenjük
  3. Egy adag tojást öntünk bele, mintha palacsintát sütnénk, de alacsonyabb hőfokon
  4. Amint az alja elkezd megsülni, de a felső része még félig sült csak meg, kezdjük el felhajtogatni
  5. Nyúljunk alá egy lapos kanállal vagy két evőpálcikával és az egyik oldalon nagyjából két ujjnyira hajtsuk vissza
  6. Ismételjük meg ezt, amíg teljesen fel nem tekertük
  7. Húzzuk a serpenyő egyik szélére, de nem kell odapasszírozni, inkább maradjon egyenesben
  8. Az egészre öntsünk megint egy adagot a tojáskeverékből és kezdjük el szintén feltekerni
  9. Ismételjük addig, amíg egy hosszú feltekert omlettet nem kapunk