Hozzávalók (4 adag)

  • 20dkg vörösbab
  • 1 bögre cukor 
  • 1 csipet só
  • 100ml víz

 

Elkészítés

  1. A babot már előző este beáztatjuk vízbe
  2. Másnap másik vízben feltesszük főni magas lángon
  3. Ha felforrt a víz 5 percig közepes lángon hagyjuk forrni
  4. Mossuk át a babot és cseréljünk alatta ismét vizet
  5. Megint forraljuk fel a vizet és ismételjük meg a 3. és 4. lépést
  6. Ha ismét felforrt a víz hagyjuk közepes lángon főni a babot, amíg teljesen puha nem lesz, de ne forrjon el alóla az összes víz (1-1,5 óra)
  7. Öntsük le róla a felesleges vizet, csak egy kevés maradjon az alján és adjuk hozzá a cukrot és a sót
  8. Kavargassuk, amíg cukor el nem olvad és  krumplitörővel pürésítsük a babot vagy kihűlés után a felét turmixoljuk le és utána újra keverjük össze a darabosabb részekkel
  9. Ha kész terítsük szét a keletkezett masszát és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
  10. Ha finom pürésen szeretnénk enni, akkor botmixerrel átturmixolhatjuk az egészet
  11. Nagyjából 600-700g babpürét fogunk kapni, amit azt csomagoljuk fóliába és tegyük mélyhűtőbe